Hatay'da 7 öğrenciye tahliye

Hatay'da 7 öğrenciye tahliye

İskenderun'da Newroz'a katıldıkları için tutuklanan ve İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 7 öğrenci ilk duruşmada tahliye edildi.


Hatay'ın İskenderun ilçesinde 19 Mart 2016 tarihinde kutlanmak istenen Newroz etkinliğine katıldıkları için "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınan 10 öğrenciden 7'i tutuklanırken; 3 öğrenci ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. İskenderun Cumhuriyet Savcılığı tarafından 10 öğrenci hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame ise İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, 10 öğrenci hakkında "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldı. 

7 öğrenciye tahliye

Davanın ilk duruşması ise bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Reşit Akçan, Doğan İmrak, Amed Kıran, Faruk Bağlamış, Kadir Ertaş, Canan Sarıoğlu, Hamza Yaman ile tutuksuz yargılanan Pınar Altınarı, Tufan Kara ve Azad Demir ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından öğrenciler savunma yaptı. Öğrenciler üzerlerine atılı suçlamayı reddederek beraat ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak, 7 öğrencinin tahliyesine adlı kontrol şartı olan öğrencilerin ise adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti duruşmayı 22 Haziran 2016 tarihine erteledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.