Hatay Valiliği: Patlama, bomba hazırlığı sırasında meydana geldi

Hatay Valiliği: Patlama, bomba hazırlığı sırasında meydana geldi

Hatay Valiliği, Reyhanlı’daki patlamanın 2 Suriyelinin bomba hazırlığı yaparken meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada ölen Suriyeli kişilerin isimleri, herhangi bir örgütle bağlarının olup olmadığı bilgisi yer almadı.

Dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir evde meydana gelen patlamayla ilgili Hatay Valiliği’nden açıklama geldi.

Valilik, patlamanın iki Suriyelinin bomba hazırlığı yaparken meydana geldiğini açıkladı Valilik açıklamasında, evdeki aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu bulunduğu da duyuruldu. Valilik evi kullanan 2 kişinin Suriye vatandaşı olduğunu, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını da belirtti.

Valilik açıklaması şöyle:

“06 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında İlimiz Reyhanlı ilçesi Kanatlı Mahallesi Kurtuluş Caddesi Şehit Sedat Pişen Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana gelmiştir.

Yapılan ilk inceleme neticesinde patlayıcı madde hazırlarken yaralandığı değerlendirilen Suriye vatandaşı iki şahıs, MKÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştür.

Güvenlik birimleri tarafından evde yapılan aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucuya el konulmuştur. Olayla ilgili tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir.”

Öte yandan ölen Suriyelilerin isimlerinin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.