Hastanede yatan Baluken'e yakalama kararı

Hastanede yatan Baluken'e yakalama kararı

Anayasa Mahkemesi'nin Haberal ve Balbay kararı örnek gösterilerek tahliye edilen HDP Milletvekili Baluken için tutukulmaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Tahliye olduktan sonra ameliyat geçiren ve halen hastanede yatan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken için yakalama kararı çıkarıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan Baluken, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Baluken hakkında savcılığın itirazı üzerine, tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

HABERAL VE BALBAY ÖRNEĞİ

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan HDP Milletvekili İdris Baluken, 30 Ocak günü görülen ilk duruşmada, Anayasa Mahkemesi’nin Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararı örnek gösterilerek tahliye edildi.

TEKRAR TUTUKLAMA TALEBİ

Tahliye kararı üzerine savcılık yargılamanın yapıldığı 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin üst mahkemesi konumunda olan Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz ederek, Baluken’in tekrar tutuklanmasını istedi. Talebi değerlendiren 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, İdris Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

AMELİYAT GEÇİRDİ

İdris Baluken, tahliye edilmesinin ardından Ankara’da özel bir hastanede bacağından operasyon geçirdi. Baluken halen hastanede tedavi görüyor. (DİYARBAKIR/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.