Hastanede yangın: 21 ölü

Hastanede yangın: 21 ölü

Güney Kore'de çoğu liseli 302 kişinin gemi batması sonucu hayatını kaybettiği ağır trajedi ardından bu kez yaşlıların kaldığı bir hastanede, bir Alzheimer hastasının çıkardığı yangın nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Seul'un 300 km güneyindeki Jangseong'da bulunan hastanede gece ayrısından sonra yangın çıktı. Yangın yarım saatte kontrol altına alındı.  Çoğu fiziksel olarak yer değiştirecek durumda olmayan 80 yaşlı kişinin bulunduğu hastanede, çoğu yaşlı 21 kişi hayatını kaybetti. Aralarında bir hemşire de bulunuyor. Biri ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı.

Jangseong'da polis yetkilisi 81 yaşındaki bir Alzheimer  hastasının  gözaltına alındığını belirterek, sözkonusu kişinin gözetim kamerasındaki kayıtlarda, yangının çıktığı yere girerken görüntülendiği bilgisini verdi.

Güney Kore, doğum oranların çok düşük olması ve sınırlı göç almasından dolayı giderek yaşlanan bir nüfusa sahip.Son altı yılda darülacezeler ve emekli evlerinin sayısı ikiye katlandı. Diğer bir ifadeyle 2008'de 690 iken, bugün 1.300'e çıktı.

Bu yangın son üç günde yaşanan ikin ağır yangın oldu. Pazartesi günü Seul yakınındaki bir tren garında çıkan yangında 7 kişi öldü. 16 Nisan günü de çoğu lise öğrencisi olan 302 kişi bir geminin batması sonucu hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.