Hastalarını kasten öldüren hemşireye müebbet hapis cezası

Hastalarını kasten öldüren hemşireye müebbet hapis cezası

Kanada'da bir hemşire, sekiz hastasını kasten öldürdüğünü itiraf etti. Hemşireye ömür oyu hapis cezası verildi.

Kanada’nın Ontario eyaletinde, 8 hastasını aşırı dozda insulin vererek öldürmekten suçlu bulunan huzurevi hemşiresi Elizabeth Wettlaufer’a ömür boyu hapis cezası verildi. 49 yaşındaki Wettlaufer, 2007-2014 yılları arasında beş kadın, üç erkek hastasını öldürdüğünü itiraf etmişti.

25 yıldan önce şartlı tahliye hakkı da bulunmayan Wettlaufer’ın hayatının sonuna kadar hapishanede kalabileceği belirtildi. Cezası açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada hemşire “Çok büyük acılara ve ölümlere neden oldum. Özür dilemek çok hafif kalıyor ama çok özür dilerim” dedi. Hemşirenin cinayetleri neden işlediğine dair bir açıklama yapılmadı.

Kanada polisi huzurevlerindeki ölümlerle ilgili olarak bir ihbar üzerine geçen Eylül ayında soruşturma başlatmıştı. Kurbanlardan biri olan 75 yaşındaki Arpad Horwath’ın kızı, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada “Babam son günlerinde büyük korku içindeydi. İçimde bir şeylerin doğru olmadığına dair bir his oluşmuştu” demişti.

1995’te hemşireliğe başlamış olan Wettlaufer, soruşturmanın başlamasından bir gün sonra hemşirelikten istifa etmiş, Ekim ayında da yakalanmıştı.
Hemşirenin kurbanlarının yaşları 75 ile 96 arasında değişiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.