Haşdi Şabi'den ABD'ye: Asıl siz çekilin!

Haşdi Şabi'den ABD'ye: Asıl siz çekilin!

İran destekli Haşdi Şabi, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın kendilerine yaptığı Irak'tan çekilme çağrısına Twitter'dan yanıt verdi: IŞİD ortadan kalkınca siz çekileceksiniz!

Irak’taki rolü Kerkük saldırısının ardından bir kez daha tartışmaya açılan İran destekli Haşdi Şabi milisleri ABD’ye meydan okudu.

Haşdi Şabi içinde İran’a en yakın gruplardan sayılan Asaib Ehl’il Hak’ın lideri Kais Hazali, kendilerine ‘İran’a çekilin’ çağrısı yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a Twitter’dan yanıt verdi.

Hazali dün gece attığı tweette, “ABD Dışişleri Bakanı’na: Sizin silahlı güçleriniz, IŞİD varlığının yol açtığı bahane ortadan kalktıktan sonra vatanımızı gecikmeden terk etmek için hazırlıklara hemen şimdi başlamalı” dedi.

Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed el Asadi ise ABD’nin bu sözlerini ‘kabul edilemez ve temelsiz’ diye niteleyip özür talep etti. Haşd Şabi komutanlarından Hadi el Amri de, Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye Tillerson’la ‘kendilerinden özür dileyene dek’ görüşmeme çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.