Haşdi Şabi, Koço'yu IŞİD'den kurtardı

Haşdi Şabi, Koço'yu IŞİD'den kurtardı

IŞİD'in 2014'te katliam yaptığı Ezidi köyü Koço Irak hükümetine bağlı Haşdi Şabi milislerinin kontrolüne geçti. Haşdi Şabi'nin Musul çevresindeki 'Şengal Şehitleri' adlı operasyonu sürüyor.

Irak’ın Musul kentindeki IŞİD karşıtı harekâta katılan Şii Haşdi Şabi milisleri, Ezidiler için sembolik önem taşıyan Koço köyünü geri aldı. IŞİD’in 2014’te en az 80 erkeği öldürdüğü, çok sayıda kadın ve çocuğu kaçırdığı kaçırdığı Koço, Şengal’e 80 kilometre mesafede.

Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre, Haşdi Şabi’nin yürüttüğü ‘Şengal Şehitleri’ adlı operasyon kapsamında, Koço’nun yanı sıra bir dizi köy daha IŞİD’den temizlendi. Haşdi Şabi’den yapılan açıklamada, operasyonun Ninova eyaletinin batı bölgelerini geri alarak Suriye sınırına uzanmayı hedeflediği belirtildi. Şii milislerin, IŞİD’in tedarik rotası olarak kullandığı Hatemiye-Koço yolunu da kestiği belirtiliyor.

Koço, IŞİD’in Ezidilere yönelik katliamları açısından sembolik önem taşıyor. IŞİD Ağustos 2014’te 4 bin Ezidi’nin yaşadığı köyü basmış, en az 80 erkeği öldürmüş ve çok sayıda kadını kaçırmıştı. Bazı kaynaklarda ölü sayısı yüzlerle ifade edilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.