Harvard araştırması: Instagram paylaşımları hakkınızda ne söylüyor

Harvard araştırması: Instagram paylaşımları hakkınızda ne söylüyor

Harvard’daki psikologların yaptığı bilimsel çalışmaya göre Instagram’da paylaştığınız fotoğraflar, kişiliğiniz ve ruh halinizle ilgili pek çok şey söylüyor.

Çalışmaya göre, eğer birlikte olduğunuz kişinin fotoğrafını çok sık paylaşıyorsanız bu, sizin sevginizi açıkça göstermekten hoşlandığınızı değil, aksine ilişkide güvensizlik hissettiğinizi gösteriyor.

İlişki uzmanlarına göre coşku dolu fotoğraflar paylaşan kişiler, bazı sorunların üstünü kapatmak için bunu yapıyor olabilir; ‘güzelim’, ‘bebeğim’, ‘tatlış’ gibi başlıklar aşırı sahiplemenin işareti olabilir.

Eğer insanları etkilemek için giyiniyor ve bunu selfilerle paylaşıyorsanız, bu da sizin düzeni seven öz disiplin sahibi bir kişi olduğunuz anlamına gelebilir. Araştırmacılar ayrıca bu tür kişilerin olduğundan daha yaşlı göründüğünü, çünkü bu kişilerin ‘daha olgun’ göründükleri aktiviteleri paylaştığını söylüyor.

Harvard’ın araştırmasına göre sürekli spor salonundan fotoğraflarınızı paylaşıyorsanız, narsist bir karakter olabilirsiniz.

Siyah-beyaz ya da karamsar mavi tonlarda fotoğraflar paylaşıyorsanız depresyonda olabilirsiniz.

Buna karşılık her fotoğrafınızda gülüyor veya sırıtıyorsanız makbul bir kişisiniz.

Araştırmacıların Instagram paylaşımlarıyla ilgili bir diğer önemli bulgusuysa, Valencia ve Mayfair filtrelerinin daha fazla beğeni, görüntüleme ve yorum getirdiği, dolayısıyla bu filtreleri kullanan kişilerin daha popüler olduğu…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.