Hani'de gençler köprüyü ulaşıma kapattı

Hani'de gençler köprüyü ulaşıma kapattı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kalekol ve barajları protesto eden gençler, ilçeye bağlı Yayvan köyü yakınlarındaki köprüyü tahrip ederek, köy yolunu kayalarla ulaşıma kapattı.

DİYARBAKIR - Alınan bilgilere göre, Lice'de askerlerin yapmış olduğu operasyonu protesto eden ve kalekol ile barajların inşaatına karşı çıkan halk, Hani ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Yayvan köyü yakınlarındaki köprüyü, kayalarla trafiğe kapattı. 

Hani Kaymakamı Hidayet Sarı,Yayvan köyünde bulunan köprünün bir grup tarafından araç geçişinin sağlanamayacağı şekilde tahrip edildiğini, böylece alternatif yollardan köye geçişin de engellenmek istendiğini söyledi.

yolkapat2.jpg

Tahrip edilen köprünün mermer ocaklarından getirilen kayalıklarla ulaşıma kapatıldığını ifade eden Sarı, "Köprünün tahrip edilmesi, mermer ocaklarına iş makine gidişini engellemeye yönelik. Bu sayede bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarının çalışmaları da engellenmek isteniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.