Halkbank için ABD'yle görüşülecek

Halkbank için ABD'yle görüşülecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de tutuklanan Halkbank yöneticisi hakkında konuştu. Çavuşoğlu, ABD'ye şeffaf bir süreç yürütme çağrısı yaptı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alınması konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan da açıklama geldi. Çavuşoğlu ABD’ye, Atilla’ya ilişki sürecin ‘şeffaf bir biçimde yürütülmesi’ çağrısı yaptı.

‘FETÖ İLE YAKIN OLAN BHARARA’NIN İDDİANAMESİ’

TRT Haber’e konuşan Dışişleri Bakanı, konuyu Amerikalı mevkidaşı Rex Tillerson’ın yarınki Ankara ziyaretinde de ele alacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz” diye konuştu.

Çavuşoğlu  “Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara’nın hazırladığı iddianameden yola çıkan, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz” dedi. Çavuşoğlu, görüşmede Fethullah Gülen’in olası iadesinin ve Rakka operasyonunun da masada olacağını ekledi.

‘KÜRT BAYRAĞI OYLAMASI DOĞRU DEĞİL’

Dışişleri Bakanı, Irak’ın Kerkük kentinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağının valilik kararıyla resmi kurumlara asılmasını da eleştirdi. Çavuşoğlu, “Kerkük’teki Kürt bayrağı oylamasını doğru bulmuyoruz. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz” dedi. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.