Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta gözaltına alındı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta gözaltına alındı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla, New York'ta JFK Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gözaltının Zarrab davasıyla ilgili olduğu belirtiliyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD’de gözaltına alındı. bloomberg.com Atilla’nın New York’ta JFK Havalimanı’nda gözaltına alındığını duyurdu.

Habere göre Atilla, İran’a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan ve halen ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ile aynı davadan dolayı gözaltına alındı. Savcılık açıklamasına göre Atilla’nın, akşamüzeri mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Reuters’ın ulaştığı Türkiyeli yetkililer konu hakkında bilgileri olmadığını söyledi.

22 Mart 2016’dan beri tutuklu olan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf, hem Türkiye’de hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.

ABD’li savcılar, Zarrab ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 – 2015 döneminde aralarında Bank Mellat’ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını öne sürüyor.

Gözaltı haberini  Bloomberg’ten gazeteci Benjamin Harvey de Twitter hesabından paylaştı. 

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1995 yılında Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Mehmet Hakan Atilla daha sonra Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak çalıştı. Ardından bankanın Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22 Hazıran 2007-11 Kasım 2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11. Kasım 2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.