Halkbank: Atilla için devlet harekete geçti

Halkbank: Atilla için devlet harekete geçti

ABD'de iki ayrı suçlamadan tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, suçlamaların davaya dönüşmesi halinde 50 yılla yargılanacak.

ABD’nin New York JFK havalimanında işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York Güney Bölge Mahkemesi’nde hakim James C. Francis’in karşısına çıkarıldı. Yargıç Francis, mahkemede Atilla’ya yöneltilen suçlamaları ve haklarını yüzüne okudu.

Hakim Francis, Atilla’ya “ABD’nin İran yaptırımlarını delmek” ve “bankacılık dolandırıcılığı” konusunda iki suçlama yöneltildiğini, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceğini söyledi.

10 NİSAN’A ERTELENDİ

Atilla’yı duruşmada geçici olarak mahkeme tarafından atanan avukat savundu. Hakim Francis, avukat tutma imkanı olmaması halinde Atilla’ya mahkemenin tüm dava için avukat görevlendirilebileceğini söyledi. Atilla tutukluluğun devam etmesi yönünde karar veren mahkeme duruşmayı 10 Nisan’a erteledi.

HALBANK: HAREKETE GEÇİLDİ

Halkbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, “Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017’de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir” denildi  ve şöyle devam edildi:

“Konuyla ilgili olarak bankamızca ve devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

HALKBANK HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Atilla’nın ABD’de tutuklanması üzerine Halkbank hisseleri bugün yüzde 17 düşüşle 9.77 liraya kadar indi. Borsa İstanbul bugünkü açılışını yüzde 1.04 değer kayıpla 89.242 puandan yaparken, Halkbank hisseleri ise yüzde 10.6 düşüşle 10.78 liradan açıldı. Hisseler ardından yüzde 17 kayıpla 9.77 liraya kadar indi.

Bankacılık endeksi ise açılışını yüzde 2.4 kayıpla gerçekleştirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.