Halk otobüslerinde yeni dönem

Halk otobüslerinde yeni dönem

Adana’da vatandaşların şikayetleri nedeniyle kentteki 419 özel halk otobüsünde muavin uygulaması kaldırıldı.

Vatandaşların muavinler hakkında çeşitli şikayetleri nedeniyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2009 yılında özel halk otobüslerinde muavin uygulamasının kaldırılmasına yönelik karar aldı. Yıllarca Adana'da uygulanmayan karar, bugün yürürlüğe girdi.

GÖĞER:“BİR NOKTA KOYMAK LAZIMDI”

Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer, 419 özel halk otobüsünde çalışan muavinlerin bugün itibarıyla görevine son verildiğini açıkladı. 2009 yılından bugüne kadar muavinlerin mağdur olacağı gerekçesiyle karara karşı çıktıklarını bildiren Göğer, “Yoldaki kavga, dövüşler, şoför tartışmaları gibi vatandaşlardan şikayetler oluyordu. Bu konu hakkında muavinlerle ben de defalarca toplantı yaptım ancak sürekli gelen şikayetler nedeniyle bu karar uygulandı. Bundan sonra zorlanacağız belki ama kalkmasından yanayız. Neticede bir nokta koymak lazımdı” şeklinde konuştu.

“KEBAPSIZ ADANA MUAVİNSİZ OTOBÜS”

Uygulamayı değerlendiren vatandaşlardan Yavuz Selim Altıntaş ise "Sabahın altısından gecenin bir yarısına kadar kaç kişi 45 liraya çalışıyor? Ha kebapsız Adana, ha muavinsiz otobüs” diye konuştu.
Arda Ilgaz da Mersin’de muavinlik sisteminin yıllar önce kaldırıldığını belirterek, “Adana’da bu kadar gecikmesi ilginç” dedi.

Zeyno Kocaman ise gerçekten hakkıyla çalışanların ekmeğiyle oynanacakmış gibi göründüğünü vurgulayarak “Birazcık rencide edici bir durum. En azından bir iş olanağı sağlansaydı. Çoluk çocuk okutan ailesine bakan var” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.