Halep'e yoğun hava saldırıları yeniden başladı

Halep'e yoğun hava saldırıları yeniden başladı

Rus uçaklarının Halep'in muhaliflerin elindeki kesimlerine hava bombardımanına yeniden başladığı belirtildi.

Bombardımanın son günlerdeki en şiddetlisi olduğu söylenirken, saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 25 kişinin öldüğü bildiriliyor. Bombardıman, Suriye hükümetinin kısmen kentin doğusundaki sivillerin bölgeyi terk edebilmesi için saldırılara verdiği aradan sonra gerçekleştirildi.

Halep, ABD ve Rusya'nın arabuluculuğunda yapılan ateşkes anlaşmasının geçen ay çökmesinden sonra yoğun bir şekilde havadan bombalanmaya başlandı.

Yeni saldırılar, Rusya lideri Vladimir Putin'in Fransa'ya yapacağı ziyareti iptal etmesinden sonra düzenlendi. Fransız Cumhurbaşkanlığı kaynakları ziyaretin, Fransa'nın görüşmelerde sadece Suriye'nin ele alınacağını söyemesinden sonra iptal edildiğini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Halep'teki bombardıman nedeniyle Rus yetkililerin savaş suçlarıyla yargılanması gerektiğini söylemişti. Rusya, Halep'te sivillere saldırdığı suçlamalarını reddediyor ve Suriye'deki terör örgütlerini hedef aldıklarını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.