Halep'e son geçiş yolu da Esad'ın kontrolünde

Halep'e son geçiş yolu da Esad'ın kontrolünde

Suriye'de rejime bağlı güçlerin, Halep'in kontrolü için stratejik öneme sahip Castello yolunu rejim karşıtlarından geri aldıkları bildirildi.

Bölgeden gelen haberler, şiddetli çatışmalar ve hava saldırılarından sonra Suriye ordusuna bağlı güçlerin Castello yolunun yaklaşık 1 km içlerine kadar ilerlediğine işaret ediyor. 

Rejim karşıtı güçler ve hükümet kaynakları da yolun ulaşıma kapandığını söylüyor. Saldırı, Suriye hükümetinin bayram nedeniyle ilan ettiği 72 saatlik ateşkeşin ilk saatlerinde gerçekleşti.

Rejim karşıtı gruplardan Fastaqim adına Reuters haber ajansına konuşan Zakaria Malahifji, "Şu an hiçkimse Halep’e giriş yapamaz ya da Halep’ten çıkamaz" dedi.

Malahifji, "Yol eskiden de tehlikesiz değildi, fakat şimdi mesele tehlikeli olup olmaması değil, tamamen kapatılmış durumda olması" diye konuştu.

Reuters’ın görüştüğü bir başka muhalif de, "Bütün gruplar çatışmaya destek birlikleri göndererek Castello yolundaki hakimiyetimizi geri kazanmaya çalıştı, ancak durum oldukça kötü” dedi.

Esad karşıtları, bölgede yaşayan 300 bin kişi dahil olarak üzere artık hiç kimsenin Halep’in doğusuna giriş ya da çıkış yapamayacağını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.