Hakkari’yi gezmeye gelen 35 grup halaylara hayran kaldı

Hakkari’yi gezmeye gelen 35 grup halaylara hayran kaldı

Hisar Anadolu Destek Derneği tarafından Hakkari ili ve ilçelerine bir gezi programı düzenlendi. Yüksekova’da bir düğüne katılan grup üyeleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

YÜKSEKOVA – Hisar Anadolu Destek Derneği ve Soroptimist kulübü üyeleri yaklaşık 35 kişilik grup Hakkari merkez ve ilçelerine bir gezi düzenledi.

haberingoruntuleri.gif

İstanbul ve yurt dışından 35 kişinin yer aldığı grup, ilk olarak Hakkari merkez ve Çukurca’da tarihi ve doğa güzellikleri olan bölgeleri gezdikten sonra Şemdinli’de Nehri köyündeki tarihi mekanları dolaştı. Şemdinli’deki gezilerinin ardından Yüksekova ilçesine gelen grup üyeleri burada Fulya ile Eser Düzen çiftinin düğün törenine katıldı.

dgn3.jpg

ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİLER

Dağlıca yolu üzerinde bulunan Baskınlar Düğün Alanı’nda yapılan düğüne katılan grup üyelerine yemek ikramı yapıldı. İkramın halaylar çekildi. Aralarında Amerika’dan gelen kadınların da bulunduğu grup üyelerinin bazıları da halaya eşlik etti.

Grup üyeleri, halay çeken yurttaşları sürekli görüntülerken çekilen uzun halaylar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Özellikle yabancı uyruklu grup üyesi kadınlar yöresel kıyafet giyen kadınlarla baştan sona hiç durmadan halay çekerken bazı grup üyeleri duygularını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı.

dgn4.jpg

KEYİFTEN ŞOKTAYIM’

Hakkari’yi çok sevdiği için her yıl İstanbul’dan arkadaşlarını alarak buraya gelmeyi kendisine bir vazife edindiğini belirten Hisar Anadolu Destekleme Derneği Başkanı Servet Harunoğlu, “İnsanlar güzellikleri paylaşarak yaşamlarını sürdürürler. Arkadaşlarımı getirdim ve hep beraber düğün olmadan olmaz diyerek, akşamüzeri bu düğüne uğradık. 3 gündür buralardayız. Çok güzel günler geçirdik. Van’da kilim atölyelerimiz var. Oradan Enver Özkahraman ve Cuma Köylüoğlu bizleri gezdiriyorlar. Gayet güzel vakit geçiriyoruz” dedi.

Hisar Anadolu Destekleme Derneği gönüllüsü Cihan Kundakçıoğlu, “Çukurca, Hakkâri, Şemdinli ve Yüksekova’yı gördük. Keyiften şoktayım. İlk defa geldim ve bayıldım. İstanbul’dan geliyorum” dedi.

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bu kadar güzel bir kardeşlik karşısında kendisini zor tuttuğunu belirten ve göz yaşlarına hakim olamayan İnşaat Mühendisi Haluk Kaya, “İstanbul’dan geliyorum. Çok güzel bir tabiat. Üçüncü defadır geliyorum. Geldikçe seviyorum. İnsanlarını seviyorum ve neden daha önceden gelmedim diye utanıyorum. İnsanlık budur başka bir şey değil. Bu kadar güzel bir kardeşlik başka bir yerde yok” dedi.

HAKKARİ’NİN DOĞASI BİZİ ÇOK ETKİLEDİ

Katıldıkları düğündeki kadınların kıyafetlerinin kendilerini çok etkilediğini belirten Öğretim Görevlisi Çağla Aykaç “Hakkari ve ilçelerinin doğası bizi çok etkiledi” dedi.

Gruba eşlik eden Fotoğraf Sanatçısı Enver Özkahraman ise, gruplarını güler yüzle karşılayan düğün sahiplerine teşekkür ederek, “Harika bir gezi oldu. Doğamızı ve çevremizi tanıtmaktan mutluluk duyduk” dedi.

s1-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum