Hakkari'nin yeni valisi görevine başladı

Hakkari'nin yeni valisi görevine başladı

Son valiler kararnamesi ile Hakkari'ye atanan Yakup Canbolat Hakkari’ye geleler görevine başladı. Canbolat, demokrasiyi, şeffaflığı ve insan haklarını esas alacakları mesajını verdi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Vali Necmettin Kalkan’ın valiler kararnamesi ile merkeze alınmasının ardından Hakkari Valiliğine atanan İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Yakup Canbolat Hakkari’ye gelerek görevine başladı.

Yeni vali Canbolat, valilik binası önünde Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Şemdinli Kaymakamı Adem Önal, Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal, kurum amirleri ve AKP Hakkari il yöneticileri tarafından karşılanırken, karşılamaya belediye ve il genel meclisini temsilen kimsenin  gelmemesi dikkat çekti.

Vali Yakup Canbolat, daha sonra kendisini karşılamaya gelen kurum amirleriyle tek tek tokalaşıp tanıştı.

Karşılama töreninin ardından makamına geçen Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada Hakkari'ye vali olarak atanmaktan büyük bir onur duyduğunu Hakkari'de görev yapacağı süre içerisinde adil, güvenli ve huzurlu bir ortamı sağlamaya çalışacaklarını kaydederek, "Temel hak ve özgürlükleri esas alan eğitim ve sağlık gibi sorunlu olan alanlarımız olmak üzere temel kamu hizmetlerinin etkin bir şekliyle Hakkari'deki bütün vatandaşlarımıza eşit, adil ve tarafsız olarak ulaştırılması noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi şimdiden ifade etmek istiyorum" dedi.

İnsan hakları ve demokrasiye bağlı şeffaf hesap verebilir bir anlayışla hareket edeceklerine vurgu yapan vali Canbolat şunları söyled: “Vatandaşına ulaşan elini uzatan ve vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışacağız. Bu hizmetleri yürütürken bu bölgede görev yapan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan mesai arkadaşlarımı, milletvekillerimizi, il genel meclis üyelerimizin, siyasi parti temsilcilerini, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ve siz değerli basın mensuplarının tecrübelerinden fikirlerinden ve görüşlerinden faydalanmayı arzu etmekteyiz. Ortak akıl dediğimiz aklı çalıştırarak Hakkari ilimizin temel sorunlarının ve ihtiyaçlarının çözümü noktasında hep birlikte çalışmayı sizlere taahhüt ediyoruz. Kapımız bu devletin kapısı herkese her zaman açık olacaktır. Taleplerinizi her halükarda bizlere rahatlıkla iletebilirsiniz. Bu talepleriniz hukuk ölçüsü içersinde dikkate alınarak mutlaka gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari ilimizin bize gönlünü açmasını, kendini açmasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri görmesini bizlerle beraber çalışmasını arzu ediyoruz ve biz onların yanında her zaman olacağız."

Vali Canbolat olarak basın mensuplarının karşısında göreve başlama yazısını imzaladı.

Yeni Hakkari Valisi, Yakup Canbolat kimdir?

1969 yılında Alaca’ da doğan Cabolat, İlk, Orta ve Lise eğitimini Alaca’ da tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Konya Maiyet memuru olarak göreve başladı. Yurt dışı stajı dönüşünden sonra Kahramanmaraş İli’ nin Andırın ve Afşin İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Durağan İlçesinde Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 1998-2000 yılları arasında Yedisu Kaymakamı olarak görev yaptı. Cumayeri-Kahta-Yozgat Vali Yardımcılığı ve Söğüt Kaymakamlığı görevinin ardından son olarak İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Canbolat, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2-178.jpg

3-114.jpg

4-052.jpg

5-026.jpg

6-012.jpg

7-005.jpg

1-288.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum