Hakkari'nin taşınması tartışması alevlendi

Hakkari'nin taşınması tartışması alevlendi

Hakkari’nin Yüksekova’ya taşınacağı tartışmalarının alevlenmesiyle kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri harekete geçti.

HAKKARİ - Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari ve Şırnak’ın Yüksekova ile Cizre’ye taşınacağını açıklamasının ardından bir süre gündemden düşen taşınma tartışmaları yeniden alevlendi.

Bunun üzerine Hakkari’de STK’lar ve kanaat önderleri kentin Yüksekova’ya taşınmaması için neler yapılabileceğini tartışmak üzere bir araya geldiler.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri taşınma ihtimaline karşı yol haritasını belirlemek için bir toplantı düzenledi.

Toplantıda söz alan HATSO Başkanı Servet Taş, 1936 yılında il statüsü kazanan ve geçmişi binlerce yıla dayanan Hakkari’nin geleceğinin karartılmak istendiğini söyledi.

Kentin taşınmaması için daha önce baz çalışmalar yürüttüklerini anlatan Taş, Yüksekova’nın il olmasına karşı olmadıklarını belirterek, “Yüksekova ilçemizin il statüsüne kavuşması bizi mutlu eder. Umarım gelecekte Yüksekova büyük bir şehir, mega bir kent olur” dedi

Hakkari’nin il statüsünden düşürülmemesi için ‘Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet üyelerinin’ yüreğine ve merhametine sığınıyoruz” diyen Taş, herkesin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini istedi.

Toplantıda söz alan katılımcılar Hakkari’nin taşınmaması için neler yapılabileceği konusunda fikirlerini paylaştılar. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

h3-021.jpgh2-034.jpgh1-034.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.