Hakkari'nin köy yollarına hendek kazılıyor

Hakkari'nin köy yollarına hendek kazılıyor

Depin’e bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından Hakkari köy yollarına hendek kazılıyor. Güvenlik gerekçesi ile kazılan ve binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden olan hendekler nedeniyle birçok köye girilemiyor.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bir süre önce Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzakta bulunan Depin polis noktasına yönelik bombalı araçla yapılan saldırının ardından Hakkari’de güvenlik önlemleri artırılıyor.

Birçok noktasında mobil karakollar oluşturulan, giriş ve çıkışlarında 24 saat araç kontrollerinin yapıldığı kentte, emniyet müdürlüğü ve karakolların önü beton bloklar ile kapatıldı.

haberingoruntuleri.gif
KÖY YOLLARINA HENDEK KAZILIYOR

Kent merkezine bağlı köylerin yollarına ise hendekler kazılmaya başlandı. Ördekli Köyü’nün asfalt olan yoluna iş makineleri ile 3 farklı noktada yaklaşık 1 metre derinliğinde çukurlar kazıldı.

Kazılan hendekler nedeniyle bölgede bulunan birçok köyün karayolu ile bağlantısı kesilirken, köy sakinleri şehir merkezine gelebilmek için alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyorlar.

Zap Vadisi’inde bulunan Oğul (Talê), Ceylanlı (Valto) ve Kavaklı (Marinüs) ile bu köylere bağlı onlarca mezranın yollarlı da benzer şekilde kapatılınca, bölgede yaşayan binlerce yurttaş duruma tepki göstererek yollarının bir an önce açılmasını istediler.

i-1-20160807104525.jpg
Zaman zaman sıcak anların yaşandığı Zap vadisinde zırhlı araçlardan açıldığı ileri sürülen ateş nedeniyle bir çok noktada yangın çıktı. Doğaya büyük zarara veren yangınlar devam ederken, Oğul Köyü yolunda kazılan hendek nedeniyle köyün su şebekesi tahrip oldu. Vatandaşlar da kendi imkanları ile su şebekesini onarmaya çalışıyor.

Köy sakinlerinden Fazletin Tetik, 15 köyün bulunduğu Erzike’ne bölgesinde devletin yollara hendek kazdığını, bu yüzden binlerce vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

i-2-20160807104525.jpg
Fatma Teskin isimli kadın ise, tek geçim kaynakları olan bağ bahçe işinde çalıştıklarını anlatarak yollarının kapanması nedeniyle çalışamayacak durumda olduklarını belirtti. Yetkililere yollarını açma çağrısı yapan Teskin, bir an önce yollarının açılmasını istedi.

Öte yandan Hakkari- Çukurca Karayolundaki yoğun askeri hareketlilik ise devam ediyor.

i-3-476.jpg

1-20160807124836.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.