Hakkari'nin ekonomik sorunlarını Ankara'ya taşıdılar

Hakkari'nin ekonomik sorunlarını Ankara'ya taşıdılar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70. Genel Kuruluna katılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri çeşitli görüşmelerde bulundular.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - TOBB’un Ankara’da yapılan 70. Olağan Genel Kuruluna katılan YÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Kemal İnan, Kadir Mengeş, Naci Tuna ve Ahmet Tümen, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati yazıcı, Müsteşar Ziya Altınyıldız ve Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı ile Hakkari ve ilçelerinin ekonomik sıkıntıları üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

yutso2-002.jpg

Gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında Yüksekova Haber’e açıklamalarda bulunan YÜTSO Başkanı Özdemir, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a; bankalardaki mevcut sıkıntıların, esnafın kefil ile işleme tabi tutulduğunun, limit yetersizliğinin esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğini aktardıklarını ve esnafı rahatlatacak yeni bir teşvik paketi taleplerini ilettiklerini söyledi.

Şemdinli’de kurulması planlanan ve geçtiğimiz hafta içinde yer tespiti yapılan Halk Bankası Şubesi için çalışmaların hızlandırılması teleplerini Babacan’a ilettiklerini söyleyen Özdemir, mevcut karayolu şantiyesinin ödenek yetersizliğinden dolayı sıkıntı çektiği bilgisini de Babacan’a verdiklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile mevcut sınır kapıları hakkında görüştüklerini, söyleyen Özdemir, Derecik ve Üzümlü Sınır Kapıları’nın, gerekli protokollerin imzalandığı halde bu kapıların pasif durumda olduğunu söyledikleri Bakan Yazıcının, 8-13 Haziran tarihlerinde ilçeye bir heyet göndereceğini ve gelecek heyetle beraber sınır kapıları için gerekli tespitlerde bulunacaklarını belirtti.

Müsteşar Ziya Altınyıldız ve Gümrükler Genel Müdürü Cenap AŞÇI ile ise ilçede İç gümrüklemenin olmadığı, ihracat yapan firmaların bu yüzden çektiği sıkıntılar üzerine görüştüklerini ifade eden Özdemir, Altınyıldız ve Aşçı’nın kendilerine, iç gümrükleme için projelerinin bitme aşamasında olduğunu, Hakkari Valiliği’ne Bir Milyon TL ödeneğin gönderildiği hatta iç gümrükleme hizmeti verecek atıl binanın yapımı aşamasında, ihracatçı firmaların mağdur olmamaları için geçici bir hizmet yerinin de temini konusunda çalışmalarının olduğunu söylediğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum