Hakkari'nin atanmış vekilleri belli oldu

Hakkari'nin atanmış vekilleri belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçiminde AKP'nin milletvekili çıkaramadığı Hakkari, Şırnak ve Tunceli'ye üçer milletvekili görevlendirdi. İşte o isimler.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - AKP'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’da partisinin milletvekili çıkarmadığı Hakkari, Şırnak ve Tunceli'ye diğer bölgelerden 3'er milletvekili görevlendireceğiz diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu o görevlendirmeleri yaptı.

Davutoğlu'nun bu görevlendirme kapsamında Hakkari için Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır, Şırnak için Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İstanbul milletvekilleri Nurettin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, Tunceli için ise Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu'nu seçtiği belirtiliyor.

Görevlendirmede dikkat çeken bir unsur Tunceli'nin 2 olan milletvekili sandalye sayısının 3'e çıkması, Şırnak'ın 4 olan vekil sayısının ise 3'ü düşürülmesi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.