Hakkari’nin 98. Kurtuluş yıldönümü

Hakkari’nin 98. Kurtuluş yıldönümü

Hakkâri’nin işgalden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenle kutlandı. Program öncesi valilik önündeki Konak Caddesinde yoğun güvenlik önlemi alındı,

Hakkâri’nin işgalden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenle kutlandı. Program öncesi valilik önündeki Konak Caddesinde yoğun güvenlik önlemi alındı, kutlamalara ve çarşı merkezine doğru gidenlerin üstleri tek tek arandı. Her türlü ihtimale karşı şehrin değişik noktalarına sinyal kesici jammer ve zırhlı araç yerleştirildi.

Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakanın mesajları okundu.

Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise, Hakkâri yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu.

Programa Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yalçın Baysal, vali yardımcıları, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende Hakkâri Belediyesi zabıta ekiplerinin getirdiği çelenk ise, Belediye Başkan vekillerinin törene katılmaması nedeniyle anıta konulmadı.

1-20160422133928.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.