Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 42. Gününde

Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 42. Gününde

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında ölümle sonuçlanan olayla ilgili davada, şüphelilere verilen cezaya tepki amacıyla başlatılan 'Adalet' Nöbeti 42'inci gününe girdi.

Hakkari'de 5 Şubat 2022 yılında rehabilitasyon merkezi üzerine yaşanan tartışma ölümle sonuçlandı. Yaşanan olayda Hikmet D. yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Olay sonrası başlatılan soruşturmada Ramazan Özer'e ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan; Ramazan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer'e de olaya karıştıkları gerekçesiyle müebbet ve ek olarak 9’ar yıl ceza verildi. Berk Demir'e 23 yıl ceza verildi. Tutuklu bulunan Özer, Turan ve Karakış’ın yakınları, 27 Mart tarihinde adil yargılanma talebiyle 'Adalet' nöbeti başlattı

Bugün adalet  nöbetimizin 42. günündeyiz diyen tutuklu eşi Asuman Turan,"Bizim bu eylemdeki tek amacımız öğretmenlerimizin üst mahkeme olan ıstinafta müdahale edilmeden tarafsızca hukuka ve  anayasaya uygun bir şekilde yargilanmalaridir. 3 öğretmenimiz icin her  Türk vatandaşının hakkı olan adil yargılanma talebimizi yeniliyoruz. Buradan sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve yetkili tüm mercilere sesleniyoruz. Adalet İstiyoruz." dedi.

Adalet nöbeti, 15 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.