Hakkarili kadınların futbol tutkusu belgesel oldu

Hakkarili kadınların futbol tutkusu belgesel oldu

Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi’nde mücadele eden Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı bir maç daha alırsa Kadınlar 1. Ligi’ne çıkacak.

Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi’nde mücadele eden Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nda yer alan futbolcuların hikayesi Sedat Şahin ve Murat Adıyaman’ın yönetmenliğini üstlendiği belgesele konu oldu.

Gazete Şujin’de yer alan habere göre, “Üçüncü Bölgeden Hücum Versiyonları” adlı belgeselde yaşları 12-20 arasında değişen futbolcuların, tabuları yıkan mücadelesi anlatılıyor. 36. İstanbul Film Festivali kapsamında da gösterilen film, Kadınlar 2. Futbol Ligi takımlarından olan ve birkaç ay önce kafilenin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ağrı Birlikspor oyuncusu Dicle Aslan’a ithaf edildi.

Cemile Timur tarafından 1999 yılında kurulan Hakkarigücü’nün oyuncularının neredeyse tamamı öğrencilerden oluşuyor. Kendi imkanları ile Hakkari merkezde ev tutan oyuncular arasında Erzurum, Batman ve Van’dan gelenler de var. Genç futbolcular, maddi imkansızlıklara rağmen ligde verdikleri mücadele ile 1’inci lige çıkma fırsatı yakalamayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.