Hakkarili emekçiler Soma için greve girdi

Hakkarili emekçiler Soma için greve girdi

Manisa'nın Soma ilçesinde 282 maden işçisinin ölümüne neden olan faciadan sonra DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin aldığı genel greve Hakkari’deki emekçiler de destek verdi.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Soma’daki maden faciasının ardından dün ülke genelinde başlayan protesto eylemleri bugün DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin aldığı genel grev devam ederken, Hakkari’de KESK Hakkari Şubeler Platformu ile Türk- İş Hakkari İl temsilciği, TTB Hakkari İl temsilciliği öncülüğünde tarafında hayata geçiriliyor.

ESNAFLAR: SOMA'NIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Grev kapsamında Hakkari belediyesine siyah bir bez asılırken, çarşı merkezinde bazı esnafların da işyerlerine siyah bez astıkları görüldü. Esnafların siyah bezler üzerine astıkları iki gül arasında siyah kurdeleler arasında 'Manisa Soma acınızı paylaşıyoruz' ve 'Kalbimiz Soma'da' şeklinde duygularını ifade ettiği görüldü.

HASTANEDE ACİL DIŞINDA HİZMET VERİLMİYOR

Hakkari Devlet Hastanesi’nin acil servisi dışında hiçbir serviste hizmet verilmezken, Türk- İş’e üye işçilerin üye çalıştığı bir çok kamu kurumunda 1 günlük iş durdurma yapılıyor.

ÖĞRENCİLER OKULU BOYKOT EDİYOR

Hakkari Üniversitesi öğrencileri başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere çeşitli fakültelerde Soma'daki facia nedeniyle derslere girmeyrek okulu boykot ediyor. Öğrencilerin öğle saatlerinde SGK önünde greve ilişkin yapılacak olan açıklamaya destek vermesi beklenirken, CÖDER üyesi öğrencilerin de Cölemerik Meslek Yüksekokulu'ndan çarşı merkezine doğru bir yürüyüş yapacağı belirtildi. 

GREVE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILACAK

Türk- İş ve KESK ile TTB Hakkari il temsilciliklerinin öncülüğünde Hakkari Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

BDP CENAZEYİ KİTLESEL KARŞILAYACAK

Öte yandan Soma'daki faciada yaşamını yitiren Hakkarili işçi Emrullah Armut'un cenazesinin öğle saatlerinde getirileceği Hakkari'de BDP il örgütü öncülüğünde kitlesel bir karşılama yapılacağı, cenazenin Merzan Mahallesi'ndeki aile mezarlıığnda defnedileceği belirtildi. 

1-249.jpg2-154.jpg4-049.jpg3-104.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum