Hakkarili emekçiler grevde

Hakkarili emekçiler grevde

KESK, DİSK ve TMMOB "Savaşa karşı barış" sloganıyla, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaparken, Hakkari’deki emekçiler de greve destek verdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sokağa çıkma yasakları ve ablukaya karşı bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme destek veren Hakkarili emekçiler de grevlerine ilişkin bir basın açıklaması düzenlediler.

Sabah saatlerinde iş başı yapmayan emekçiler Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Hakkâri Şubesi’nde bir araya gelerek buradan Hakkari belediyesi hizmet binasının önüne geçtiler. Islıklar ve sloganlar ile bazı ilçelerde fiilen uygulanan sokağa çıkma yasakları ve ablukaları protesto eden emekçiler neden grevde olduklarını ilişkin bir basın açıklaması düzenlediler.

Grup adına açıklama yapan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan,‘Sondan söyleyeceğimizi baştan söyleyelim: Endişeliyiz! Endişemiz büyük!’ diyerek başladığı açıklamasında; hükümetin hem dış politikasını hem 7 Haziran seçimlerinin ardından uyguladığı iç politikasını eleştirerek, emekçiler olarak bu savaş politikalarına izin vermeyeceklerinin mesajını verdi.

Devlet’in yaklaşık 3 bin 800 öğretmeni operasyon öncesi hizmet içi eğitim adı altında ilçelerden çıkarttığını ve 40 bin öğrenciyi kaderlerine terk ettiğini, belirten Aşkan, sağlık emekçilerinin hastanelere hapsedildiğini, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri savaş düzenine göre yeniden dizayn edildiğini savundu.

‘Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır!’ diyen Aşkan, hükümetin bu çağrıya olumlu karşılık vermesini beklemediklerini belirterek bunun gerekçesinin ise onların savaş istediği yönünde olduğunu savundu.

Aşkan şunları söyledi: “Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz! Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız! Görevimiz, insanlarımızın öldürülmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır! Bu iktidarın demokrasiye tahammülü yoktur. Yok, ederek, yok sayarak, kırarak, ezerek, dökerek sorunları bitirmek, muhalefeti sindirmek istemektedir. Oysa çözümün ne olduğunu herkes biliyor. Çözüm, evrensel bir hak olan insan haklarının tanınması, temel sorunlarda demokratik çözüm için acil adımlar atılmasıdır. Çözüm, herkesin diline, kültürüne, doğasına özgürce sahip olmasıdır. Gün, savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür. Bu nedenle diyoruz ki: yaşatmak için barışa ses ver!

Açıklama öncesi polisin çok sayıda zırglı araç ile yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, emekçiler, açıklamanın ardından greve sendika binasında devam etti. 

2-782.jpg

1-20151229135603.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.