Hakkarili emekçi Emrullah Armut toprağa verildi

Hakkarili emekçi Emrullah Armut toprağa verildi

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 35 yaşındaki işçi Emrullah Armut Hakkari’de binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Soma'daki çeşitli madenlerde 8 yıldır çalışan evli ve iki çocuk babası Emrullah Armut’un cenazesi, Manisa’nın Soma ilçesinden alınarak Ankara’ya oradan uçakla Van’a Van’dan da karoluyu ile Hakkari’ye getirildi.

haberinfotograflari.gif

BDP Hakkari il yöneticileri ve STK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi cenazeyi Özgürlük Meydan’ında karşıladı.

Yüzlerce araçlık konvoy ile Hakkari kent merkezine gitirilen Emrullah Armut için Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir tören düzenlendi.

Buradaki törene baba Ebubekir Armut, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Belediye eş Başkanları Nurullah Çiftçi ile Dilek Hatipoğlu, BDP Hakkari il eş Başkanları Avukat Mustafa Miraz Çallı ve Mehtap Daştan Demirer, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, AKP Hakkari İl Başkanı A. Müttalip Özbek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İHD, HATSO, Mazlum-Der, KURDİ-DER, CÖDER, MEYA-DER, KESK, Esnaf Odaları Birliği, Esnaf Odası, Şöförler Odası, Memur-Sen il yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetcileri ve binlerce kişi katıldı.

Armut, için burada kılınan cenaze namazının ardından, cenaze ailenin oturduğu Yukarı Merzan Mahallesi’nde bulunan evine götürüldü. Emrullah Armut'un cenazesi evine getirildiğinde yakınları büyük hüzün yaşadı. Armut'un Annesi Nesibe, eşi Şerife 5 yaşındaki oğlu Rüzgar ile 2 yaşındaki kızı Rojda'nın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 

Burada annesi ve eşi ile yakınlarının gözyaşları arasında helallik istenen Armut'un cenazesi Yukarı Merzan Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Defin işleminin ardından Emrullah Armut'un babası Ebubekir Armut mezarlık çıkışında taziyeleri kabul ederken,

Hakkarili emekçi Emrullah Armut'un taziyesinin ise Yukar Merzan Mahallesi'nde bulunan camide kabul edileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum