Hakkarili dağcılardan zorlu tırmanış

Hakkarili dağcılardan zorlu tırmanış

Hakkarili dağcılar kaya tırmanışı eğitimi için Ağaçdibi (kehê) Şelalesi’nde uygulama yaptılar. 55 metre yüksekliğindeki şelaleye zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Amaçlarının Hakkari dağcılığını tanımak olduğunu belirten dağcılar malzeme eksikleri için y

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Baharın gelmesiyle birlikte Hakkarili dağcıların aktiviteleri de attı. Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyeleri, kaya tırmanışı eğitimi için Ağaçdibi (Kehê) Şelalesi’nde uygulama yaptılar.

Kent merkezine 20 kilometre uzakta bulunan Kehê şelalesine gelen Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyesi ve Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ile Hakkarili Dağcı Esat Kılınç 55 metre yüksekliğindeki şelaleye kaya tırmanışı ve inişi yaptı.

Yaklaşık 1 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından 4 dağcı zirve yaptı. 

Kaya tırmanışı ve eğitimi kapsamında bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini anlatan, Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkari'nin dağcılık ve kış sporları açısından elverişli bir bölge olduğunu söyledi.

Kenti tanıtmak için bu tırmanışları gerçekleştirdiklerini belirten Ertunç, amaçlarının Hakkari dağcılığını ve kaya tırmanış faaliyetini sürdürmek ve zenginleştirmek olduğunu ifade etti.

3 yıldır dağcılık eğitimi aldığını söyleyen Emin Noyan isimli dağcı ise Ağaçdibi şelalesinde zor bir iniş gerçekleştirdiklerini bunun da nedeninin malzeme eksikliğinden kaynaklandığını kaydederek, yetkililerden ve Türkiye’deki sporculardan malzeme yardımı talep etti.

k1-087.jpg

k2-073.jpg

k3-050.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.