Hakkarili Çiftçilere Sebze Fidesi Dağıtıldı

Hakkarili Çiftçilere Sebze Fidesi Dağıtıldı

Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere karpuz, domates ve çilek fidesi dağıtıldı.

2014 yılında Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Hakkari’de uygulamaya konulan “Hakkari Sebzeciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında il merkezi ve ilçelerdeki çiftçilere 70 bin aşılı karpuz fidesi, 70 bin adet domates fidesi ve 2 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, daha önce yaptıkları çilek eğitimi kursunda başarılı olan bayan çiftçilere öncelik tanınarak çilek fidelerinin dağıtıldığını belirtti.

Yıldız, “Hakkari’de vejetasyon süresinin kısa olması nedeniyle tohumlardan fide, fideden de meyvenin olgunlaşmasında sıkıntılar yaşandık. Bu nedenden dolayı çiftçilerimize fide dağıtımını gerçekleştirdik. 2006 yılından beri projemiz ile daha kaliteli, raf ömrü uzun ve daha bol ürün elde edilmektedir. Başarıyla uygulanmakta olan projemiz bundan sonraki yıllarda da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanmaya devam edecektir” dedi.

Hakkarili Çiftçilere Sebze Fidesi Dağıtıldı

Hakkarili Çiftçilere Sebze Fidesi Dağıtıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.