Hakkari’den Ankara’ya çıkarma yapacaklar

Hakkari’den Ankara’ya çıkarma yapacaklar

Hakkari’nin ilçeye dönüştürülmesine ilişkin kararın Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonundan geçmesinin ardından ‘Hakkari İl Kalsın’ koordinasyonu Ankara’ya çıkarma yapma kararını aldı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkartılıp yerlerine Yüksekova ile Cizre’nin il yapılmasına ilişkin tasarının Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonundan geçmesi ile harekete geçen ‘Hakkari İl Kalsın’ koordinasyonu, esnaf ve vatandaşların katılımı ile bir toplantı düzenledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda düzenlenen toplantıya tasarının görüşmeleri sırasında koordinasyon adına Ankara’da temaslarda bulunan Mimar Cemal Erip ve Avukat Erol Çallı da katıldı.

Mecliste grubu bulunan dört siyesi partinin temsilcileri ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştüklerini anlatan Erip ve Çallı, muhalefet partilerinin Hakkari’nin il yapılması kararına karşı çıktıklarını ancak AKP’nin bu kararın arkasında durduğunu söyledi.

Tasarının Salı günü meclise geleceğini hatırlatan Erip,” İl ilçe konusunda nihai karar mercii Cumhurbaşkanıdır. Bu kararın önüne geçebilmek için biran önce kitlesel bir şekilde Ankara’ya gidip sesimizi duyurmamız lazım” dedi.

Meclis başkanı İsmail Kahraman ile görüştüklerini anlatan Av. Erol Çallı ise bu görüşmeden verimli bir sonuç almadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Hakkari ile ilgili tutumunu da eleştiren Çallı,” Cumhurbaşkanı Hakkari’yi onursuzlaştırmak istiyor. Tarihimizi, geçmişimizi ve geleceğimizi ellerimizden almak istiyor. Bunlara ne olursa olsun direnmeliyiz. Bütün Hakkarililerin bu mücadelede bizlere destek vermesi gerekiyor." dedi.

Çallı ve Erip’in açıklamalarının ardından toplantıda söz alan esnaf ve vatandaşlar, bundan sonra izlenmesi gereken yol haritası ile ilgili fikirlerini paylaştılar.

Toplantıda Hakkari’den Ankara’ya 5 otobüslük bir çıkartma yapılması kararı alındı.

1-20160814100643.jpg

3-559.jpg

hakkari-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.