Hakkari’deki tecavüz skandalına tepki

Hakkari’deki tecavüz skandalına tepki

Bınewş Kadın Merkezi çalışanları, devlet hastanesinde yaşandığı iddia edilen tecavüz skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada tecavüze maruz kalan N.K’nin şikayetinden vazgeçirildiği iddia edildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bir süre önce Hakkari Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören N.K isimli genç kızın hastanede çalışan V. Ö isimli temizlik çalışanının tecavüze uğramasının yankıları devam ediyor.

Yaşanan skandal ile ilgili Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bınewş Kadın Merkezi çalışanı kadınlar basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Hakkari Belediyesi Eşbaşkanvekili Fatma Yıldız ve kadın merkezi çalışanları katıldı.

Konu ile ilgili hazırlanan basın açıklamasını okuyan Bınevş Kadın Merkezi Koordinatörü Zekiye Koç, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaygınlaştığını söyledi.

Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir hastanın cinsel saldırıya maruz kaldığını anımsatan Koç, bu olayda cinsel tacizin suçlusu saldırıya uğrayan kadınmış gibi gösterildiğini savundu.

Tecavüze uğrayan N. K’nin baskı sonucu ifadelerini değiştirdiğini belirten Koç, “Kadının üzerinde baskı oluşturulmaya çalışmaktadırlar. Kadın üzerinde oluşturulan baskı ile şikâyetinden vazgeçmek zorunda kalmıştır. Böylelikle tacizci olan V.Ö rahatça dolaşacak mağdur olan mağdur olmaya devam edecektir. Tacizi gerçekleştiren V. Ö’ye gereken cezanın verilerek ve bunun bir örnek teşkil etmesi ile toplumda bir duyarlılık kazandırılması söz konusu olacaktır”

Koç, sözlerinin sonunda “Erkek şiddetine karşı örgütlü mücadelemize birbirimizden aldığımız güçle devam edeceğiz” dedi.

1-20160520161039.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.