Hakkari'deki şehir stadı tartışması alevleniyor

Hakkari'deki şehir stadı tartışması alevleniyor

Hakkari’de 2011 yatırım programına alınan ve 3 yıl sonra hayata geçirilmeye başlanan, 18 milyon TL’lik spor kompleksi projesinin ilk halinde değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

HAKKARİ - 35 yıllık geçmişi olan Hakkari şehir stadının yıkılarak yerine içinde spor salonu, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin bulunduğu spor kompleksinin yapımına başlanırken, 2011 yılının yatırım programına alınan projede şehir stadının mevcut yerinde kalması, kompleksin içinde yer alan yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonun ise farklı bir yerde yapılması öngörülüyordu.

Bakanlık bu projenin hayata geçirilebilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden hazineye ait bir arsayı kamulaştırmasını istemiş bu arazi temin edilmeyince özel şahıslardan arazi temini yoluna başvurmuştu.

Bütün bu süreç Hakkari’nin 3 yılına mal olurken, bakanlığın onay verdiği projede sonradan yapılan değişiklikle şehir stadının yerinin değiştirilip, komplekste sadece spor salonu, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin yapılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Hakkari ile özdeşlemiş ilin sembollerinden sayılan şehir stadının kimin talimatıyla ne amaç ile ilk projeden çıkartıldığı akıllarda soru işaretlerine neden olurken, temel görevi spor ve sportif faaliyetler olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri futbolu sportif faaliyet olarak görmüyor mu? Yoksa bu işin içinde kamuoyunun bilmediği farklı bir şey mi var?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü her ne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait Merzan toprak sahasını aldık ve şehir stadını Merzan’a yapacağız şeklinde açıklama yapsa da şehir stadının buraya yerleşmeyeceği ve güneşin geliş açısı nedeniyle doğu – batı yönlü statta spor müsabakasının oynanmasının mümkün olmadığı görüşü hakim.

Bütün bu tartışmalar devam ederken, hiç bir sportif faaliyet alanı olmayan Hakkari il merkezinde futbol musabakalarının Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki stadyumlarda oynanması beklenirken, diğer sportif alanların ise okulların spor alanlarında yapılacağı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum