Hakkari'deki dil bayramı etkinlikleri iptal edildi

Hakkari'deki dil bayramı etkinlikleri iptal edildi

Kurdi-der, Hakkari Şubesi 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle düzenleyeceği etkinlikleri Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle iptal etti.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Manisa'nın Soma ilçesi’nde meydana gelen maden faciası üzerine tüm Türkiye’de 3 günlük yas ilan edilmesiyle birlikte Hakkari'de Kurdi-Der öncülüğünde yarın 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle düzenlenecek etkinlikler iptal edilirken, program kapsamında şehrin girişine asılacak olan Kürtçe tabelanın ise açılışı yapılacak.

Konu ile ilgili olarak belediye önünde yapılan açıklamaya, Hakkari Belediye Eş Başkanları Nurullah Çiftçi ve Dilek Hatipoğlu ile HDP İl eş Başkanı Rahmi Temel, BDP Hakkari il Eş Başkanları Mehtap Daştan Demirer ve Av. Mustafa Miraz Çallı, Kurdi-Der yöneticileri ve kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bazı vatandaşlar katıldı. 

Açıklamayı yapan Kürdi -Der Hakkari Şube Başkanı Metin Kaçmaz, daha önce planladıkları 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı etkinliklerinin Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Kaçmaz, her yıl 15 Mayıs tarihinde Kürt Dil Bayramı nedeniyle etkinlikler düzenlediklerini ancak bu yılki etkinliklerin iptal edildiğini kaydederek şunları söyledi: “Bu sene de bayram havasında bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorduk. Bununla ilgili de 2 bin adet davetiye de dağıtmıştık. Ancak Soma'da yaşanan Maden faciasından dolayı biz etkinliğimizi iptal ettik. Yarın sadece basın açıklaması yapıp, daha sonra şehrin girişine Kürtçe olarak yazılan ‘Hakkari’ye hoş geldiniz’ tabelasının açılışını yapacağız. Soma'da hayatını kaybeden bütün emekçilerin ailelerine ve Soma halkına başsağlığı diliyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyoruz. Onların acısını paylaşıyoruz"

ÇALLI SOMA HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

BDP Hakkari il Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı ise yaptığı açıklamada, Soma halkına başsağlığı dileklerinde bulunarak,"Dün yine bir ölüme, katliama şahitlik etti tüm cihan, dağlar yıldızlar..Taşlar bile çatladı kahrından. 200'den fazla canı aldı kara toprak. Devletin para babalarının madenci için çizdiği kader yine tecelli etti. İş kazası diyerek her seferinde gazetelerin üçüncü sayfalarına terk ettiğimiz madenci şahadetleri artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Hükümetin tavrı ise işveren ve sermaye sahiplerine yaranmaktan, işçilerin mevcut haklarını nasıl kırparım ' anlayışından öteye gitmiyor. Hükümet, partimiz ile Mecliste bulunan diğer partilerin işçi ölümleri, meslek hastalıkları, maden işçileri ile verdiği tüm önergeler ve kanun tekliflerini hiçe sayarak ret ederken 10 yıldır gündeminde kıdem tazminatını kaldırmayı düşünmüyor. Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden tüm yurttaşlara Allah'tan rahmet diliyor, tüm Soma halkının başı sağ olsun diyoruz ve Soma için bu akşam Hakkari'de saat 22.00 da tüm halkın evlerinin camlarına mum bırakmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. 

1-245.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum