Hakkari'de yürüyüşe müdahale

Hakkari'de yürüyüşe müdahale

Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için Hakkari’de düzenlenmek istenen protesto yürüyüşüne müdahale edildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilişlerinin 3'üncü yıldönümünde Hakkâri’de KJA, DBP ve HDP öncülüğünde düzenlenmek istenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

Hakkari’de Kongreya Jinên Azad (KJA) koordinasyonu öncülüğünde HDP il binası önünde bir araya gelen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Şırnak’ın Silopi ilçesinde öldürülen Pakize Nayır, Sevê Demir ve Fatma Uyar’ın fotoğraflarının bulunduğu pankartla birlikte yürüyüşe geçtiler.

Polisin çok sayıda zırhlı araç ile yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grubun caddeye çıkmasını engelleyen polisin müdahalesi sırasında trafikte aksamalar yaşanırken, ‘Yas tutmayacağız, mücadelemizi yükselteceğiz, direneceğiz’ yazısının bulunduğu pankarta kaldırımda yürümek zorunda kalan gruba polis müdahale etti.

Tazyikli su, biber gazı ve gaz bombaları ile yapılan müdahale sırasında aralarında yaşlı kadınların da bulunduğu gruptakiler işyerlerine sığındı.

Polisin kısa süreli müdahalesinin ardından gruptakiler, pankart ve dövizleri ile birlikte belediye önüne geçerek burada basın açıklaması düzenledi.

Grup adına söz alan DBP yöneticisi Fatma Acar polisin yürüyüşe olan tahammülsüzlüğünü kınadıklarını belirterek, Paris ve Silopi’de öldürülen Kürt kadınlarının mücadelelerine sahip çıkacaklarının mesajını verdi.

Yürüyüş ve açıklamaya katılanlar daha sonra sessiz bir şekilde dağılırken, polisin kentteki yoğun güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

y5-041.jpg

y1-254.jpg

y4-068.jpg

y2-202.jpg

y3-123.jpg

y4-069.jpg

y6-017.jpg

y7-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.