Hakkari'de yeni yürüyüş ve miting alanları belirlendi

Hakkari'de yeni yürüyüş ve miting alanları belirlendi

Son zamanlarda kentteki hiçbir eylem ve etkinliğe izin vermeyen Hakkari Valiliği, kent merkezinde yapılacak olan yürüyüş, miting ve benzeri faaliyetler için 2 yeni güzergah alanı belirledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bir çok ilçe merkezinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ile birlikte adeta sıkı yönetimin uygulandığı ve hiçbir protesto yürüyüşüne izin verilmeyen Hakkari’de valilik 2 ayrı alanda yürüyüş, miting alanı ve alternatif yürüyüş yapılabileceğini açıkladı. 

HAKKARİ'NİN YENİ MİTİNG ALANI GUPSİ MEVKİİ

Valiliğin resmi internet sayfasında yapılan açıklamada kentte yapılacak mitinglerin Yeni Mahalle Derviş Eren Caddesi üzerinde Gupsi Mevkii olarak bilinen, İl Merkezinden Otluca Köyü istikametine giden yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu Beton Şantiyesinin yaklaşık 25 metre altındaki boş arazi olduğu belirtildi.

YÜRÜYÜŞLER MERZAN CADDESİ'NDE YAPILACAK

Açıklamada; Hakkari kent merkezinde düzenlenecek olan gösteri ve yürüyüşlerin güzergahının ise Hastane Kavşağından Katramas Köprüsü istikameti ( Sağlık Caddesi ) Katramas Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahasına kadar olan Merzan Caddesi olduğu ifade edildi.

Valilik açıklamasında kentte yapılacak gösteri ve yürüyüşler için toplanma yerinin Hakkari Devlet Hastanesi önünde bulunan Hastane Kavşağı olduğu, dağılma alanının ise Katramas Köprüsü - Sanayi Yolu istikameti ile Katramas Köprüsü Hastane Kavşağını takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokaklar olduğu belirtildi.
Afiş ve pankart asılacak yerlerin Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları olduğu ifade edilen açıklamada, toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergahları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabileceği kaydedildi.

Valilik, ayrıca propaganda araçlarında halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resim etkinliklerinin de yasaklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Toplantı veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantı veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içinde olmak kaydıyla ses yükselten veya ileten herhangi bir alet veya araç ile çağrı yapılabilir. Bu süre dışında çağrı için sözü geçen alet veya araçlar kullanılamaz. Kapalı yer toplantılarında ses yükseltici alet veya araçlarla dışarıya yayın yapılamaz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum