Hakkari'de yeni yol açma çalışmaları

Hakkari'de yeni yol açma çalışmaları

Hakkari Belediyesi Biçer Mahallesi'ndeki Bajer ve Gülerej Baba mevkileri arasında yeni bir yol çalışması başlattı. Mahallelinin de destek verdiği çalışmada yol güzergahı üzerinde bulunan bazı evler yıkıldı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi Biçer Mahallesi ile  Bajer Gülerej Baba mevkileri arasında 1 buçuk kilometrelik yeni yol çalışması başlattı. Mahallelinin de destek verdiği çalışmada yol güzergahı üzerinde bulunan bazı evler yıkıldı.

Hakkari’nin en eski mahallelerinden biri olan Biçer Mahallesi’nin Bajer ve Gülerej Baba mevkileri arasında yıllar sonra yol açma çalışması başlatan belediye ekiplerinin çalışmalarına vatandaş büyük destek veriyor. Mahalle meclisinin kararları ile açılan yollarda evleri ve bahçeleri bulunan bazı vatandaşlar belediyeye yardımcı olmak için seferber oldular.

Yeni yapılan yolda incelemelerde bulunan Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, yıllar sonra ilk yola kavuşan mahalledeki yol güzergahında bulunan toprak evlerini ve arsalarını bağışlayan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Biçer Mahallesi’nde iki bölge arasında bağlantı sağlayacak 1.5 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olan yolun açma çalışmasının devam ettiğini kaydeden Çiftçi “Bu çalışmalarımızın yanı sıra Hakkari kent merkezinde orta refüj çalışmalarımız da devam ediyor. Bu tür yol çalışmalarda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Arsaları ve toprak evleri yola denk gelen vatandaşlarımızı ikna ederek, bu çalışmayı başlattık. Sağ olsunlar belediyelerine destek verdiler. Özellikle Metin Kaçmaz, Nadir Kaçmaz, Hacı Ahmet Aydoğan, Seyfi Gültekin isimli vatandaşlarımızın arsaları ve toprak evleri bulunuyordu. Kendileri bize yardımcı oldular. Bizler de yoldaki toprak evleri yıkıp yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Biçer Mahallesi'ninin Bajer mevkiinde toprak evini yola gelen ve evinin yıkılmasına izin veren Metin Kaçmaz ise yaptığı açıklamada kurulduğu günden beri yol sıkıntısı yaşanan mahallerinin yola kavuşmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kaçmaz belediye eş başkanları ve belediye çalışanlarına bu çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Belesiyenin Biçer Mahalles'nde başlattığı yol açma çalışmasının bir kaç içinde sona ermesi bekleniyor.

b2-008.jpg

bsk-001.jpg

2-177.jpg

5-025.jpg

3-112.jpg

4-051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum