Hakkari'de 'Yaşama Yol Ver' sloganıyla öğrenciler bilgilendiriliyor

Hakkari'de 'Yaşama Yol Ver' sloganıyla öğrenciler bilgilendiriliyor

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz aranmasının önlenmesi amaçlayan 'Yaşama Yol Ver' projesi devam ediyor.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan 'Yaşama Yol Ver' projesi devam ediyor. Bu kapsamda, okullarda öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.

112 Acil Servis görevlileri, Mustafa Kemal Paşa Anaokulu ile Sermaye Piyasası İlkokulu'nda düzenledikleri 'Yaşama Yol Ver' eğitim programında sinevizyon eşliğinde acil sağlık hizmetlerinin insan hayatı için taşıdığı önemi anlatarak; öğrencilere broşür, şapka, silgi, kalem dağıttı.

i-1-20160218121402.jpg

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik '112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi' konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan kampanya okullarda ve insan yoğunluğu olan alanlarda devam ediyor.

Sağlık ekipleri, öğrencilere hitaben yaptıkları konuşmada, hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından 112 Acil Servisinin meşgul edilmesinden dolayı gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığı belirterek, 112 hattının hayat kurtardığını ifade etti.

i-2-886.jpg

Ekipler, ''Hayat kurtarırken de dakikalar hatta saniyelerin dahi önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Acil müdahale gerektirmeyen sürekli hastalıklarda dahi 112 aranmaktadır. Bu durum, sizden daha acil ve güç durumda olan insanlara verilen hizmette   aksamaya neden olmaktadır. Ayrıca ambulanslarımız trafikte olduğu zaman önceliğimiz her zamanki gibi ambulansa yol vermek olmalıdır'' uyarısında bulundu.

i-3-417.jpg

Öğrenciler de böyle bir uygulamanın kendileri açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, sağlık görevlilerinin insan hayatını kurtarmak için zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiklerini şimdi daha iyi anladıklarını ifade etti.

Son olarak sağlık ekipleri tarafından öğrencilere ambulansta bulunan donanımlar hakkında bilgi verildi.

i-4-171.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.