Hakkari'de yapılacak 1 Eylül kutlamalarına davet

Hakkari'de yapılacak 1 Eylül kutlamalarına davet

KESK, İHD, DİSK ve HDP yaptıkları basın toplantıları ile Hakkarilileri yarın yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamalarına davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, İHD Hakkari Şubesi ve DİSK Hakkari Şube yöneticileri yaptıkları basın açıklaması ile yurttaşları yarın belediye parkında yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine davet etti. 

‘HALKIMIZI BARIŞ ŞÖLENİNE DAVET EDİYORUZ’

Valilikten alınan iznin ardından kentte bilboard ve broşür çalışmaları yapan Tertip Komitesi, ayrıca gezici araçlarla da mahallelerde halk etkinliğe davet ediliyor. Hazırlıklarla ilgili KESK toplantı salonunda açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Musa Bor halkın şenliğe güçlü katılmasını istedi. 

‘BARIŞA SES VERİP KAYYUMA KARŞI ÇIKACAĞIZ’

HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya da konu ile ilgili il binasında bir basın toplantısı ile tüm yurttaşları KESK öncülüğünde yapılacak etkinliğe davet etti.

Kaya, “Bizler parti olarak 1 Eylül için hazırlıklarımızı tamamladık. Yarın KESK öncülüğünde saat 13.00’te belediye parkında başlayacak olan barış mitingine parti ve tabanımızla birlikte destek verip katılacağız. Kayyum zihniyetine karşı sesimizi çıkarmak için, bütün halkımızı yarın yapılacak kutlamalara kitlesel katılım sağlamaları için davet ediyoruz. Hep birlikte Hakkari'den barışı haykırmak için alanlarda olacağız” dedi. 

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin de katılacağı etkinliğe, Koma Pel ve yerel müzik gruplarının sahne alması bekleniyor.

Etkinlik, yarın saat 15.00'te Kent Parkında yapılacak.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.