'Hakkari'de Vali olmak nasıl bir duygu?' Öğrenciler sordu, Vali Çelik cevapladı

Hakkari Valisi Ali Çelik iftar sonrası, Yüksekova'da 19 okulda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Çelik, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, bir dizi program ve etkinliğe katılmak üzere geldiği Yüksekova'da iftar sonrası öğrencilerle bir araya geldi. 19 okuldan öğrencinin katıldığı etkinlik Muharrem Malazgirt Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

"Biraz kopya çekmek için geliyoruz"

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul idarecilerinin de katıldığı programda konuşan Vali Çelik, hayatın değişik evreleri olduğunu belirterek, "Bu karşılıklı bir araya gelmelerdeki temel motivasyon sizlerin baktığı perspektiften bizler bir şey öğrenebilir miyiz diye biraz kopya çekmek için geliyoruz. Dünyanın başka bir hızla döndüğünün farkındayız. Gençlerin gördüğü dünyayı algılamak, belki de idarecilerin, öğretmenlerin ve hepimizin yapması bir görev gibi" dedi.

"Hakkari'de Vali olmak nasıl bir duygu?"

Program sırasında öğrenciler Vali Çelik'e çeşitli sorular sordu. Bir öğrencinin "Hakkari'de Vali olmak nasıl bir duygu?" şeklindeki sorusuna Vali Çelik, "Hayatta insanı mutlu eden şey, doğru olanı yaptığına dair inancıdır diye düşünüyorum. Bazen arkadaşının saçını çeken veya ona silgi atarak bundan mutlu olabilen insanlar da olabiliyor. Ama genel uzun hayat trendinin içerisine baktığımızda iyi ve doğru olanı yapabiliyorsanız, insanlara faydalı olduğunu düşünüyorsanız; belki ayakkabı boyuyor olabilirsiniz, belki bir kahvehanede çay dağıtıyor olabilirsiniz, belki öğretmensinizdir, öğrencisinizdir, sporcusunuzdur; önemli olan yaptığınız işi iyi yapıyor olduğunuza dair bir kanaat geliştirmek. Vali olmanın da böyle bir yönü var. Bazen çok mutsuz oluyorsunuz. İşte nedir Hakkari'deki eksiklerin verdiği işsizlik sıkıntılarına çözüm üretmek için elinizdeki yeterli enstrümanı üretme konusunda zamana ihtiyacınız olması, anlık çözümler üretememeniz, insanların anlık olarak yaşadığı zorluklar karşısında çözüm bulamamanız bazen çok fazla huzursuz olmanıza yetiyor" dedi.

alicelik2.jpg

"Her şeyin mükemmel olduğu bir ortamda size çok da ihtiyaç olmayabilir"

Hakkari'de hem işini iyi yapmanın verdiği huzuru hem de eksik kalan şeylerin yerine getirilememesinden kaynaklanan huzursuzluğu bir arada yaşadığını ifade eden Çelik, "Bu bir yönüyle insanı diri tutuyor, çalışma azmini, iradesini güçlendiriyor. Çünkü her şeyin iyi olduğu ya da mükemmel olduğu bir ortamda size çok da ihtiyaç olmayabilir. Bazen 3 enerji harcayacağınız iş için 5 enerji harcamanız gerektiğini düşünüyorsunuz. O enerji ve gücü kendinizde hissetmeniz için de motivasyona ihtiyacınız var. İnsanların zorda olduğunu düşünmek, yardım etme hissi o motivasyonu sağlıyor" dedi.

"Hakkari'de olmak benim açımdam mutluluk verici"

Hakkari'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Çelik, "İnsanların birbirine olan saygısı inanılmaz yüksek. Buranın kültürel kodalarında var. Bugün bir taziyeye de gittik. Taziyeye gittiğiniz anda herkes ayağa kalkıyor. Birbirine kalpten bir selam veriyor, acısını paylaşıyor. Düğün olduğu zaman el ele tutuyor halay çekiyor. Bunlar çok değerli şeyler. İnsanlar artık teknoloji ile baş başa kalıp insanların birbiri ile olan ilişkilerinden kopuyorlar, yalnızlaşıyorlar. Hakkari halen o birlikteliğin, beraberliğin bir merkezi gibi. Halayın merkezi diyorum. Bugün insanlar halay çekmeye başladığı zaman 500 kişi, bin kişi aynı anda halay çekebiliyor. Bu da çok değerli bir şey aslında. Aynı ritmi, aynı duyguyu, aynı heyecanı yaşayıp birlikte hareket edebilmek. Bu anlamda Hakkari'de olmak benim açımdam mutluluk verici. Ama sorunların bir tık daha fazla olması ve onları çözmek için daha fazla çalışmak da belki de bu yönüyle mutluluğun, bir yönden mutsuzluğun ama en büyük nedeni de motivasyonun ana kaynağı" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum