Hakkari'de tepkiler dinmiyor

Hakkari'de tepkiler dinmiyor

Hakkari'nin ilden çıkarılmasını öngören yasa tasarısının meclise sunulmasına dönük tepkiler dinmiyor. Daha önce çeşitli eylem ve etkinlikler ile protesto edilen karar bugünde kitlesel bir yürüyüş ile protesto edildi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -  Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden düşürülmesine yönelik Meclis'e gönderilen yasa tasarısına karşı tepkiler bugün de devam etti. Daha önce kepenk kapatarak tepkilerini gösteren Hakkarililer bugün de kitlesel bir yürüyüş ile tepkilerini göstermeyi sürdürdü.

haberingoruntuleri.gif

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) önünde kentteki çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde  "Hakkari il'dir, il kalacak" sloganları eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşe Hakkari Belediye Eşbaşkanvekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, HDP Hakkari İl Eş Başkanları Metin Besi, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüseyin Armut, HDP ve DBP il yöneticileri, HATSO Başkanı Servet Taş ve binlerce Hakkarili destek verdi.

h1-035.jpg

Yeni hükümet konağı önünde son bulan yürüyüşün ardından açıklama yapan HATSO Başkanı Servet Taş, Hakkari olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı durduklarını söyledi.

‘Hakkari’nin statüsünün değişmemesi, çocuklarımızın geleceği ve kadim kentimizin tarihi geçmişi için buradayız’ diyen Taş, bu karardan vazgeçilmesi için Cumhurbaşkanına seslendi.

34 yıldır bu bölgede şiddet, kan, gözyaşı ve yıkım gördüklerini belirten Taş, her şeye rağmen değerlerine sahip çıktıklarını vurgulayarak, "Dik durduk, ciddi travmalar yaşadık kendi kendimizi tedavi ettik. Şimdi İl statüsünde yapılacak değişiklik bizim için idam sehpasının kurulması, bir kentin idamı ve yok oluşu demektir. Bunun telafisi mümkün olmayacaktır” dedi.

Bu kararın hayata geçmesi halinde telafisi mümkün olmayacak sonuçların ortaya çıkacağını anlatan Taş, bunun kent için ekonomik ve sosyal sonuçlarının çok ağır olacağını söyledi.

Halkının taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Taş, 1936 yılında il statüsü kazanan Hakkari için referandum yapılması önerisi yaptı. 

‘Hakkari halkının değerlerine, umutlarına geleceğine kadim kentine dokunmayın’ diyen Taş, herkesin kentin geleceğine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Açıklamanın ardından kitle sessiz bir şekilde dağıldı.

h3-022.jpg

h2-035.jpgh4-012.jpgh5-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.