Hakkari'de Soma için hayat durdu

Hakkari'de Soma için hayat durdu

Soma'da yaşanan faciasının ardından sendikaların aldığı genel grev kararına uyulan Hakkari’de öğrenciler ile emekçiler sokağa indi.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Soma’daki maden faciasının ardından dün ülke genelinde başlayan protesto eylemleri bugün DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin aldığı genel grev devam ederken, Hakkari’de KESK Hakkari Şubeler Platformu ile Türk- İş Hakkari İl temsilciği, TTB Hakkari İl temsilciliği öncülüğünde tarafında hayata geçirildi.

haberinfotograflari.gif

Genel grev kararı kapsamında Hakkari’deki işçi ve memurlar iş başı yapmazken, boykot kararı alan Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin üye olduğu Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi öğrenciler üzerlerine kefenler giyerek yürüyüş yaptılar. 

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin bulunduğu eski belediye iş hanı önünde bir araya gelen CÖDER’li öğrenciler burada çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçtiler. CÖDER’lilerin yürüyüşüne BDP il eş başkanı Avukat Mustafa Miraz Çallı, HDP il eş başkanları Nesibe Gümüşlü ve Rahmi Temel, Hakkari Belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile kentteki sivil toplum örgütü yöneticileri ile çok sayıda vatandaş destek veri.

Belediye önünde son bulan yürüyüş boyunca öğrenciler hükümet ve AKP aleyhine sloganlar attı.
Ardından öğrenciler adına hazırlanan basın açıklaması Esat Çiftçi isimli öğrenci tarafından okundu. Çiftçi, yaptığı açıklamada Soma’daki maden ocağında yaşanan faciasının Roboski ve Reyhanlı katliamları gibi Türkiye’nin acılarla dolu tarihine kara bir gün olduğunu söyledi.

İktidarın maden işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından vurdumduymaz davrandığının bu kaza ile bir kez daha açığa çıktığını belirten Çiftçi, yaşanan facianın bir kaza değil insan eliyle hayata geçirilen bir sermaye cinayeti olduğunu kaydetti.

KESKLİLER ALKIŞLAR ARASINDA ALANA GİRDİ!

Daha sonra grev kapsamında yürüyüş halinde belediye önüne gelen KESK Hakkari Şubeler Platformu üyeleri öğrencilerin alkışları arasında alana girerek burada bir basın açıklaması yaptılar.
KESK’liler adına açıklama yapan dönem sözcüsü Süleyman Aşkan, Hakkari halkının işçisi, emekçisi, öğrencisi ve bütün kesimleri ile emek örgütlerinin aldığı greve destek vermesinin önemli olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Hakkari’nin direngen gençleri bu acı günümüzde işçiler ile emekçiler ile beraber alanlarda olmanız; hükümete, patrona, fabrikatörlere karşı sesimize ses katmanız bizi umutlandırıyor. Onurlandırıyor.”

Açıklamanın ardından, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren Hakkarili işçi Emrullah Armut’un cenazesinin karşılanması için BDP il örgütü öncülüğünde kitlesel bir şekilde Özgürlük meydanına hareket edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum