Hakkari’de sağlık çalışanlarına NRP kursu verildi

Hakkari’de sağlık çalışanlarına NRP kursu verildi

Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) kapsamında ildeki Devlet Hastanelerinde görevli 50 sağlık çalışanına doğum sırasında problemli doğan bebeklere nasıl müdahale yapılması gerektiği ile ilgili eğitim verildi.

Van ve Hakkari'deki doktor ve hemşirelerden oluşan eğitimciler tarafından verilen ve yaklaşık 3 gün süren kurs sonunda başarılı olan personellere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ile kursa katılan doktor ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende bir konuşa yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, sağlık çalışanlarına önemli bir konuda eğitim verildiğini belirerek, verilen bu eğitimin ciddi bir şekilde yapıldığına da şahit olduklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının önemli bir görev icra ettiklerini ifade eden Vali Toprak, "Her görev her meslek kutsal olmakla beraber direk insan sağlığını ilgilendiren bir alanda çalışıyorsunuz. Çok dikkat gerektiren, özen gerektiren, fedakârlık gerektiren insanlığa çok faydası olan bir alanda çalışıyorsunuz. Sizlerin de bunun bilincinde olduğunu tahmin ediyorum. Görevinize heyecanla bağlı olduğunuzu izliyorum. Hatta geçen sene 85 yaşındaki babamı bile riskli bir ameliyat olmasına burada ameliyat ettirdim. Demek ki size karşı bir güvenimiz var. Demek ki siz bu sağlık alanında olması gereken bulunmanız gereken noktalardasınız, bu hassasiyetin içerisindesiniz. Bugün yine bütün alanlarda olduğu gibi tıp alanında da gelişmeler yaşanıyor. Stabil bir konu değil tabi ki bilhassa tıp alanı. İşte bu alanlardan bir tanesi de bebek ölümlerinin oranını azaltmak. Bunun nakilde bu kadar yüksek olduğunu da bugün öğrendik hocamızdan. En azından bu nakillerdeki ambulansın ona göre hazırlanması ve donatılması, personelin o bilince ulaştırılması manasında bugünden itibaren Sağlık Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapacaktır. Sizler de göreviniz icabı yenidoğan çocuklarla her an karşılaşma ihtimaliniz olduğu için bu manada kursa seçildiniz. Onun için eğitimin hedef kitlesi de çok doğru ve yerinde. Ben sertifikalarınızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Toprak, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kursu başarıyla tamamlayan doktor ve sağlık personellerine sertifikalarını verdi.

Programın sonunda Vali Toprak, 3 gün boyunca sağlık çalışanlarına kurs veren eğitimcilere yöreye ait el dokuması kilim ve bal hediye etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.