Hakkari'de 'öz yönetim' davasında ceza yağdı

Hakkari'de 'öz yönetim' davasında ceza yağdı

Hakkari’de görülen ‘Özyönetim’ davasında karar çıktı. Belediye Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 9 sanığa 2 ayrı suçlamadan toplam 136 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan "özyönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP'li 11 yöneticinin yargılandığı davanın 5''inci duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuklu sanıklar Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile DBP ve HDP il yöneticileri Fırat Ertunç, Ali Tetik, Devrim Ecer, İlhan Kaynak’ın güvenlik gerekçesi ile getirilmediği duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar İsmail Sihat Kaya, Cihan Kahraman, İskan Aksaç ve Erdem Şahin katılmadı.

Tutuksuz yargılanan Hamide Özer'in tek sanık olarak katıldığı duruşmada mahkeme heyeti sanıkların avukatlarına savunma için söz hakkı verdi.

Avukatların savunmasının ardından dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, karar için duruşmaya bir saatlik ara verdi. 

Mahkeme heyeti kararında sanıklar Hatipoğlu, Çiftçi, Tetik, Kaynak, Özer ve Ecer'e "suç işlemeye tahrik" suçundan 5'er yıl, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından ise 10'ar yılmak üzere on beşer yıl, Ertunç'a da "suç işlemeye tahrik ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Duruşmada bulunan Hamide Özer tutuklanırken, tutuksuz yargılanan İsmail Sihat Kaya ve İskan Aksaç'ı da aynı suçlardan 15 yıl hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Diğer tutuksuz sanıklar Cihan Kahraman ve Erdem Şahin'in de beraatına hükmedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum