Hakkari'de oturma eylemi sona erdi, gözaltındakiler serbest

Hakkari'de oturma eylemi sona erdi, gözaltındakiler serbest

Hakkari’de çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakılması amacıyla çarşı merkezinde başlatılan oturma eylemi sona erdi. Gözaltındaki ise serbest bırakıldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - BDP Hakkari İl Örgütünün öğle saatlerinde, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından kent merkezinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 4 kişi için başlatılan oturma eylemi sona erdi. 

haberinfotograflari.gif

BDP il eş Başkanı Avukat Mustafa Miraz Çallı ve BDP yöneticilerinin de destek verdiği oturma eyleminin amacı çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 4 yurttaşın serbest bırakılmasıydı.

Oturma eylemi devam ederken, BDP Hakkari İl eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer, Hakkari Belediye Eş Başkanı dilek Hatipoğlu, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari Valiliği yetkilileri ile görüşerek gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi. 

Yapılan görüşme sonrasında gözaltındaki 4 kişinin serbest bırakılacağı sözünü alan heyettekiler oturma eylemini yapan grupla görüşerek eylemlerini sonlandırmalarını istedi. 

Bu çağrı üzerine başlatılan oturma eylemi sona ererken, gözaltında olduğu bildirlen ve isimleri öğrenilmeyen 4 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.