Hakkari’de “Lilyana Tasarım Atölyesi” hizmete açıldı

Hakkari’de “Lilyana Tasarım Atölyesi” hizmete açıldı

Hakkarili kadın girişimci Ümmihan Keskin tarafından kurulan “Lilyana Tasarım Atölyesi” görkemli bir açılışla hizmet vermeye başladı.

Biçer Mahallesi İŞGEM tesislerinde hizmete açılan ve 85 kadının istihdam edildiği “Lilyana Tasarım Atölyesi”nin açılışına Hakkari Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Kanaat Önderi Timur Yoldaş, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, Hakkari Sanayi ve İş adamları Derneği Başkanı Veli Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, işadamı Hacı Özdemir, Adana' dan İş kadını Filiz Yaldız, Ticaret İl Müdürü Salih Kaya, AFAD Müdürü Resul Karadeniz, Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, KOSGEB Müdürü Cihat Gür, Hakkâri Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Turan Şimşek, Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam, STK temsilcileri ile çok sayıda kadın, bazı STK temsilcileri ile kurum müdürleri ve çok sayıda kadın ağırlıklı davetli katıldı.

Atölyenin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Kasapoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş tarafından kesildi.

Hakkari İş Kadınları Derneği S.S Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Ümmihan Keskin,” Lilyana Tasarım Atölyesini kurmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Lilyana: Kendi masalını yazma ve kendi fikrinin ışığında yol alan kadınların ezgisi olduğunu ifade eden Keskin,” Lilyana tasarım atölyesini kurduk. Bu masalda cesareti ile var olan tüm kadınların üretim ve girişimcilik yolculuğunda ilk adımı atmanın mutluluğu içerisindeyiz. Daha önce Hakkari ve Yüksekova’da iş kadınları derneğini kurduk. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Merzan Mahallesinde bir tasarım atölyemiz daha var. Burada geliştirdiğimiz ata tohumu üzerine çalışmalarımızda marmelatlar, reçeller, gastronomi üzerine ürünlerimiz var. Bunların pazarlamasını sağlayacağız. Aynı zamanda geri dönüşüm atölyesi olarak da kullanıyoruz. Burada atık durumdaki malzemelerle sepet ve el ürünleri elde ediyoruz. Amacımız tamamıyla Hakkari yöresinin kültürel amaçlı olan her şeyini Türkiye’ye tanıtmak. Ama gastronomisini tüm dünyaya tanıtmaktır. 85 kadının istihdam edildiği bu atölyede Halk Bankası kadın girişimci kredisi desteği aldık.  Burada bütün ekip arkadaşlarımızla hayallerimizi gerçekleştireceğimizi umuyorum. Açılışımıza gelen tüm davetlilere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

5.jpg

whatsapp-image-2022-12-06-at-16-53-25-3.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.