Hakkari'de Lice yürüyüşü düzenlendi

Hakkari'de Lice yürüyüşü düzenlendi

BDP Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay Hakkari'de BDP tarafından yapılan yürüyüşle protesto edildi. BDP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP il eş başkanları Mustafa Miras Çallı, Mehtap Daştan Demirer, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi ellerindeki Öcalan posterleri ile yüyüşe geçti. 

Grubun geçtiği güzergahta polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, Şenler Oteli kavşağında güvenliği sağlayan bir polisin yanlışlıkla attığı gaz bombası arkadaşının kafasına isabet etti.

y2-002.jpg

Cumhuriyet Caddesi'nden, Altay Caddesine oradan da Bulvar Caddesi'ne geçen grup basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi. Burada Lice ve Meskan’da yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra söz alan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Rahmi temel yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek 13 Haziran Cuma günü Lice’de yaşamını yitiren 2 yurttaş ile Meskan’da yaşamını yitiren PKK’li için mevlit verileceğini mevlide herkesin davetli olduğunu vurguladı.

"KÜRTLERİN GARİBAN OLDUĞUNU ZANNEDİYORSANIZ YANILIYORSUNUZ"

Daha sonra söz alan BDP Hakkari Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan, Öcalan'ın başlattığı barış sürecine devlet ve AKP hükümetinin ısrarla karakol yapılarak cevap verildiğini söyledi.

Soydan, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, “Sizler Kürtlerin gariban olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bugüne kadar Kürtler kendi Mücadeleleriyle buraya geldi. Bundan sonra da siz Kürtler'i asla bu mücadalelerinden vazgeçiremezsiniz. Kürtler'in bu barış eline cevap verin. Hakkari halkı olarak Lice halkının yanındayız ve onların gürlerdir başlatmış olduğu bu sürece destek verdiğimizi buradan belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Kürtlerin savaşa da barışa da hazır olduğunu ifade eden Soydan, "Burası Kürdistan'dır, burada yapacağınız güvenlik yolları bizim güvenliğimiz için değildir, karakollar bizim için değildir. Sürecin devam etmesi için ne yaptınız? Bunun hesabını verin" dedi.

Açıklamanın ardında kentte başlayan gerginlik devam ediyor. 

y1-005.jpgy4-002.jpgy3-002.jpgy5-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.