Hakkari’de “Kütüphane ve Kütüphanecilik” konulu program

Hakkari’de “Kütüphane ve Kütüphanecilik” konulu program

Hakkari Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Hakkâri İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle 53. Kütüphane Haftası kapsamında "Kütüphane ve Kütüphanecilik" adlı bir program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, Üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Bilal Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Program; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce hazırlanan "Kitap Okumak" adlı tiyatro gösterisiyle başladı. Tiyatro gösterisinin ardından Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ertuş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ertuş; "ülkemizdeki kütüphaneler, ülkemizde-ilimizde kütüphanecilik, kütüphane ve kütüphaneciliğin önemi, tarihte ilk kütüphaneler ve ülkemizdeki kitap okuma oranları" konularında bilgiler verdi.

Program; Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş'in Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ertuş'a teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Programdan sonra Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Halk Kütüphanesini dolaşarak kütüphanede ders çalışan öğrencilerle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.