Hakkari'de köy yolları kapalı

Hakkari'de köy yolları kapalı

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 82 köy ile 209 mezarının yolu ulaşıma kapandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bölgede bir kaç gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sabah satlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Hakkari'de 82 köy ve 209 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürürken, Hakkari kent merkezinde kar yağışınının ardından yoğun sis etkili oldu. Sis ulaşımda aksamalara yol açtı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı aksatırken, enerji nakil hatlarına da büyük zarar verdi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Şemdinli-Yüksekova ile Şemdinli-Derecik karayolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatları ve direklerin devrilmesi nedeniyle Irak sınırındaki Derecik Beldesi ve köylerine 8 günden bu yana elektrik verilemiyor.

Bu arada, Şemdinli ilçe merkezi de sabah saatlerinden itibaren elektriksiz kaldı. Kar kalanlığının 40 santimetreyi aştığı Şemdinli ve çevresinde karla mücadele çalışmaları ve enerji nakil hatlarının onarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.