Hakkari'de kadınlardan gürültü eylemi

Hakkari'de kadınlardan gürültü eylemi

DÖKH ve KESKliller, kadına yönelik şiddet, tecavüz, uyuşturucu, bölgede yapılan karakollar, HES’ler ve barajlar ile çözüm sürecinin yavaşlamasına dikkat çekmek için gürültü eylemi yaptılar.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bünyesinde faaliyet gösteren Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar, saat 22.00’de Hakkari belediyesi önünde bir araya gelerek tencere, düdük, def ve farklı çalgılar eşliğinde yürüyüş düzenledi.
haberinfotograflari.gif
Kadına yönelik taciz, uyuşturucu, fuhuş, bölgede yapılan karakollar ile Kürt sorunun çözülmesi için başlatılan sürecin yavaş işlemesine dikkat çekmek için Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk heykelinin önüne oradan da tekrar belediye ye kadar yürüdüler.

Yürüyüş esnasında ellerinde “Karakol yapımına hayır’, ‘HES ve barajlara hayır’, ‘Kadını özgür olmayan bir halk özgürleşemez’, ‘Hakkari Kalesi tarihi mirasımızdır’, ‘Hakkari Kalesini istiyoruz’, ‘Kadın karnına dünyayı sığdırdı siz dünyanıza kadını sığdırmadınız’ , ‘Jin jiyan azadi’ gibi pankart ve dövizleri taşıdılar. 

Burada Basın mensuplarına eylem hakkında bilgi veren KESK Kadın Komisyonu üyesi Figen Demir, Kesk kadın komisyonu öncülüğünde tüm kadınların katılımı ile karakol yapımı, Hes barajları, taciz, tecavüz, kadına yönelik şiddet ve barış sürecinin yavaşlatılmasına karşı gürültü eylemi yaptıklarını söyledi.

Kadınların yürüyüş ve gürültü eylemi belediye önünde kadınları ve Roboskilileri konu alan slayt gösterim ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum