Hakkari'de kadınlar günü etkinliği

Hakkari'de kadınlar günü etkinliği

Hakkari’de, Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderildi. Kadınlar daha sonra Hakkari Devlet Hastanesinde yatan kadınlara da gül dağıttı.

KJA'nın çağrısıyla DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen kadınlar, 8 Mart dolayısıyla cezaevlerindeki kadınlara dayanışma kartları gönderdi. Hakkari Belediye Eşbaşkanı Fatma Yıldız, belediye çalışanı kadınlar, KJA üyeleri ve Barış Anneleri'nin katıldığı etkinlikte konuşan DBP İl Eşbaşkanı Zübeyde Bor, tüm kadınları 7 Mart'ta Hakkari'de düzenlenecek şölene davet etti.

Açıklamanın ardından KJA üyeleri PTT Şubesi'ne geçerek, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde tutulan kadın tutsaklara kart gönderdi. Kadınlar ardından Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören kadınları ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.